top of page

Waterhardheid Hoogvliet

De waterhardheid in Hoogvliet bedraagt 7,8 DH en valt daarmee in de categorie "hard water". Dit betekent dat er jaarlijks een aanzienlijke hoeveelheid kalk door de leidingen stroomt, wat een impact heeft op de huishoudelijke apparatuur en op de schoonmaakroutines van de bewoners. Voor meer gedetailleerde informatie over de effecten van kalk in Hoogvliet, lees verder op deze pagina.

Waterhardheid

7,8 dH

De Waterhardheid in Hoogvliet

De waterhardheid in Hoogvliet is hard met een waarde van 7,8 DH. Elk jaar stroomt er ongeveer 25 kg kalk door de leidingen van een gemiddeld huishouden. Deze berekening is gebaseerd op een jaarlijks waterverbruik van 180 m3. Deze cijfers zijn afkomstig van Evides, de waterleverancier in deze regio.


Kalkaanslag verschilt per huishouden, omdat de leidingen van de waterleverancier op verschillende momenten het huis binnenkomen. Hierdoor kan de Duitse hardheid (DH) variëren tussen huizen in dezelfde woonplaats. Wil je zelf het aantal kilo kalk berekenen dat jaarlijks je leidingen passeert? Gebruik dan de volgende formule: 17,8 gram x De hardheid x aantal kubieke liters = het aantal kg kalk op jaarbasis.


Nadelen van kalkaanslag

Kalkaanslag kan veel nadelen met zich meebrengen, waaronder:

  • Kortere levensduur van apparaten: Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en vaatwassers gaan minder lang mee door kalkaanslag.

  • Verstopte leidingen: Door ophopingen van kalk kan de waterstroom in leidingen verminderen, wat op den duur voor verstoppingen zorgt.

  • Droog haar en huid: Douchen met hard water kan zorgen voor een droge huid en droog, broos haar.

  • Kalkvlekken: Badkamers en keukens krijgen vaak hardnekkige kalkvlekken, die moeilijk te verwijderen zijn.

  • Meer schoonmaakmiddel nodig: Door kalkaanslag zijn krachtige schoonmaakmiddelen nodig, wat uiteindelijk de glans van je badkamer of keuken kan aantasten.


Wat is kalkvrij

Waterhardheid wordt gemeten in Duitse hardheid (DH). Zodra de hardheid boven de 3 DH ligt, is er sprake van kalkaanslag. Als de waterhardheid lager is dan 3 DH, kan er chemisch gezien geen kalkaanslag meer in de leidingen vormen.


Waterhardheid testen

De waterhardheid kan per huishouden verschillen. Er zijn verschillende manieren om de waterhardheid thuis te testen. Dit kan met een zeeptest, een teststrip of een titranttest. Meer informatie over hoe je zelf de hardheid van je water kunt testen, vind je hier.


Geschiedenis van Hoogvliet

Hoogvliet heette tot in de jaren 30 van de vorige eeuw nog wel anders. Het dorp maakte deel uit van verschillende gemeenten, maar sinds 1934 was Hoogvliet weer zelfstandig. Hoogvliet heeft tegenwoordig 34.495 inwoners en is een onderdeel van de gemeente Rotterdam. Het dorp is vooral bekend vanwege zijn groene omgeving en zijn ligging aan de Oude Maas. Voor meer informatie kan je naar deze pagina.


Wat zijn oplossingen tegen kalk?

Er zijn verschillende oplossingen tegen kalk. Tijdelijke oplossingen zijn bijvoorbeeld het gebruik van hardnekkige schoonmaakmiddelen of het poetsen met azijn. Voor een langdurige oplossing kun je overwegen om een waterontharder te installeren. Een waterontharder zorgt ervoor dat je hele huis voor langere tijd kalkvrij blijft, wat niet alleen beter is voor je apparaten en leidingen, maar ook voor je huid en haar.

Ontvang gratis advies tegen kalk
 

Ontvang direct een mail

Bedankt voor de inzending!

bottom of page